4. Avrupa Endometriozis Kongresi 2018, Viyana

23 Kasım 2018 tarihinde Viyana’da düzenlenen 4. Avrupa Endometriozis Kongresi’nde, dernek yönetim kurulu başkanımız sayın Prof. Dr. Yücel Karaman, myom ve adenomyozise bağlı kanamalarda medikal tedavi konulu bir konuşma yapmış, derneğimizin yönetim kurulu kurucu üyesi ve avrupa endometriozis kongresi komite üyesi sayın Prof. Dr. Engin Oral, yumurtalık endometriozisi ve infertilite konulu panelde ve infertiliteye farklı bakış açıları konulu panelde başkanlık yapmış ve derneğimizin yönetim kurulu genel sekreteri sayın Doç. Dr. Taner Usta da panel başkanlığı yapmıştır. Bunun yanı sıra dernek üyelerimizden Doç. Dr. Hale Göksever Çelik, Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat, Op. Dr. Bahar Yüksel, Op. Dr. Cihan Kaya, Dr. Elif Göknur Topçu, Dr. Fitnat Topbaş, Dr. Ezgi Darıcı toplamda, 5 sözel sunum, 6 poster sunumuyla toplantıya aktif olarak katılım göstermiştir.

Kurucu başkanımız Prof. Dr. Engin Oral düzenlen yönetim kurulu toplantısında ‘Avrupa Endometriozis Derneği Başkanı’ seçilmiştir. 2005 yılında kurulan Avrupa Endometriozis Derneği, çikolata kisti hastalığı olarak bilinen ‘endometriozis hastalığı’ konusunda bilimsel arenada söz sahibi olan sayılı dernekler arasında yer almaktadır.