Endometriozis Sağlık Personel Toplantısı, Şubat 2015, İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Bahçelievler Kadın ve Anne Sağlığı Merkezi’nde 27.02.2015 tarihinde Kadın ve Anne Sağlığını Koruma Hizmetleri Eğitim personeli’ne Endometriozis (Çikolata Kisti) hastalığı konusunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıda Doç. Dr. Banu Kumbak Aygün tarafından her 10 kadından birini etkileyen çikolata kisti hastalığının özellikle kadınlarda ve genç kızlarda kasık ve karın ağrısının önemli nedenlerinden biri olduğu ve günümüzde sıklığının arttığı ifade edildi. Toplantı 20 eğiticinin interaktif katılımı ile gerçekleşti. Çikolata kisti hastalığının erken tanısında sağlık personelinin hastalık ile ilgili farkındalığının arttırılmasının önemi vurgulandı.