Prof. Dr. Ercan Baştu

Ercan BaştuProf. Dr. Ercan Baştu 1978 doğumludur. 2002 yılında Hacette Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasını tamamlamıştır. Dr. Baştu, 2010 yılında devlet hizmet yükümlüğünü tamamladıktan sonra 2010-2011 yılları arasında ABD’de Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde infertilite dalında araştırma görevliliği yapmıştır. 2011 yılında 'reprodüktif endokrinoloji ve infertilite uzmanı' olarak İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde göreve başlamış, 2014 yılında doçent doktor ünvanı almıştır.

2012-2016 yılları arasında İngiltere’de Surrey Üniversitesi’nde ‘ileri jinekolojik endoskopi’ yüksek lisansı, 2014-2016 yılları arasında gene İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde ‘klinik embriyoloji’ yüksek lisansının tamamlamıştır. 2017 yılı itibariyle klinik çalışmalarını Acıbadem Fulya Hastanesi’nde, akademik çalışmalarını ise Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde südürmektedir. 2018 yılında Acıbadem Fulya Hastanesi’nde ‘Endometriozis Merkezi’ kurmuş, hali hazırda bu hastanenin ‘Tüp Bebek Merkezi’ ve ‘Endometriozis Merkezi’nde çalışmaktadır. İlgi alanları jinekolojik endoskopi teknikleri, endometriozis, tüp bebek tedavileri, implantasyon başarısızlığı ve tekrarlayan gebelik kaybı konularıdır. Dr. Baştu evli ve bir çocuk babasıdır.

Dr. Baştu’nun uluslararası dergilerde yayımlanmış 60’ın üzerinde makalesi bulunmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslarası kongreye konuşmacı olarak iştirak etmiştir. Uluslararası mesleki dernekler arasında Amerikan Üreme Tıbbı Derneği (ASRM), Amerikan Jinekolojik Laparoskopi Derneği (AAGL), Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği (ESHRE) ve Avrupa Jinekolojik Endoskopi Derneği (ESGE)’nde, ulusal mesleki dernekler arasında TJOD, TSRM, MİJİD ve Endometriozis ve Adenomyozis Derneği'nde üyelikleri bulunmaktadır.  

Endometriozis ve Adenomyozis Derneği

Endometriozis ve Adenomyozis Derneği
Kocamustafapaşa cad. Etyemez Tekkesi sok. Merih İş Merkezi no:45 Kat:1 Daire:64 Fatih İstanbul
Tel: (0532) 515 69 99
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please publish modules in offcanvas position.