Arşiv

Uluslararası Katılımlı VI. Nöralterapi Kongresi Uluslararası Katılımlı VI. Nöralterapi Kongresi 2-5 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrupa Endometriozis Kongresi’nin ikincisi 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde Berlin’de gerçekleşti. Ana tema Derin infiltran endometriozis idi. İlki İtalya’da 2012’de yapılan Avrupa Endometriozis Kongresi’nde bu yıl canlı cerrahiler ve zengin bir bilimsel programın yanı sıra 2. gün internasyonel oturumlar düzenlendi

Endometriozis: Medikal ve Cerrahi Tedaviler Kursu, 18 Nisan 2014.  Derneğimiz 18 Nisan 2014 tarihinde 2. Acıbadem Kadın Doğum Günleri Kongresinde ‘’Endometriozis: Medikal ve Cerrahi Tedaviler Kursu’’‘nu gerçekleştirmiştir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

ABD'de yaşayan Amerika Endometriozis Cemiyeti kurucusu Türk jinekolog doktor Tamer Seçkin, kadınlarda yaygın olarak görülen endometriozis hastalığının tabu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Bahçelievler Kadın ve Anne Sağlığı Merkezi’nde 27.02.2015 tarihinde Kadın ve Anne Sağlığını Koruma Hizmetleri Eğitim personeli’ne Endometriozis (Çikolata Kisti) hastalığı konusunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

ESHRE CAMPUS İLK KEZ TÜRKİYE DE YAPILDI  Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği (ESHRE)‘nin Türk Endometriozis & Adenomyozis Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘Controversies in endometriosis and adenomyosis‘ başlıklı toplantısı 26-28 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Shangri-La Bosphorus Oteli’nde gerçekleşti.

2015 Ekim Endometriozis Preceptorship İstanbul. Ekim ayında Bayer Türk ilaç firması ile Endometriozis Preceptorship Eğitim Programı İstanbul'da gerçekleştirildi. İlk defa Almanya dışında Türkiye'de yapılan kurs'a katılımının yaklaşık %75'i yurt dışından gelen hekimler tarafından oluşuyordu.