Endometriozis İçin Bursa'da 8 Ekim 2017'de Koşuldu

Endometriozis ve Adenomyozis Derneği, 8 Ekim 2017 de yapılan Bursa 4. Eker I Run Yol koşusunda idi.  Pembe rengi ile dikkat çeken standımızda Endometriozis'in ne olduğunu anlatan broşürler dağıtıldı, uzman hekimler katılımcıların sorularını yanıtladılar; hastalığın belirtilerinin neler olduğu ve erken teşhis için gerekli olan bilgileri katılımcılar ile paylaştılar.

Üreme çağındaki 10 kadından birinde görülen; adet sancısı ağrılı cinsel ilişki kısırlık gibi belirtiler ile kendini gösteren bu hastalık rahim içini döşeyen dokunun vücudun bir başka bölgesine yerleşip çoğalması ile gelişiyor. Hastalıkla ilgili bilgi almak için derneğin www.endometriozis.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Koşu sırasında Hastalığın bilinirliliğini artırmak için Hekimler ve bizi destekleyen koşucular yakalarına Endometriozisin simgesi olan sarı kurdelayı takarak koşuya katıldılar. Dernek tarafından organize edilen Genç Bando ekibi alana ve yarış parkuruna müzikleri ile renk kattı. Endometriozis ve Adenomyozis derneği olarak yağmura rağmen yaklaşık 1800 katılımcı ile dopdolu ve  keyifle süren organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.