Çikolata: Adı gibi tatlı mı, yoksa acı bir hastalık mı?

Kaynak - Source: https://www.birgun.net/haber-detay/cikolata-adi-gibi-tatli-mi-yoksa-aci-bir-hastalik-mi-152137.html

Türkiye’de her 10 kadından birinde görülen çikolata kisti hastalığı hakkında farkındalığı artırmak için uzmanlar yarın Kadıköy Belediyesi’nde bir araya gelecek.

Endometriozis(Çikolata kisti hastalığı), Türkiye’de her 10 kadından birinde görülen bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığa karşı farkındalık yaratmak için uzmanlar yarın Kadıköy Belediyesi’nde bir araya gelecek.

Programın detayları şu şekilde:

Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Aile Planlaması ve Kadın Sağlığı Komitesinin manevi desteği, Bağlarbaşı Lions Kulübü ve Endometriozis & Adenomyozis Dernekleri’nin ortak projesi olarak, özellikle ve öncelikle gençleri olmak üzere kadınlarımızı bilinçlendirmek, toplumumuza sağlık yönünde katkı ve farkındalık sağlamak amacıyla;

"Üreme Çağında Kadın Sağlığı" başlıklı bir panel gerçekleştirilecektir

Bu panelde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Sn. Pınar Yalçın Bahat ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sn. Taner Usta ( Endometriozis & Adenomyozis Derneği Genel Sekreteri ve Bağlarbaşı Lions Kulübü Başkan Yardımcısı) gönüllü panelistlerimiz olacaklardır.

Her iki konuşmacının yarımşar saatlik konuşma sürelerinin ardından soru cevap şeklinde ilerleyecek olan panelimizin konuları; Endometriozis (Çikolata kisti hastalığı) tatlı mı, yoksa çok acı bir hastalık mı, cinsel temasla geçen hastalıklar, doğum kontrolü ile ilgili yapılabilecekler ... şeklinde olacaktır.

23 Mart 2017 Perşembe akşamı saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi, Başkanlık Girişi, Brifing Salonu ‘nda Çikolata Kisti hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılacak olan bu etkinliğe herkesi bekliyoruz.

Ne kadar çok kişi, o kadar çok bilgi aktarımı ve bilinçlenme diyoruz.